#digital #dental #lab

Chirurgie ghidată


Făcând parte din grupul DigiRay (radiologie și tomografie dentară) suntem printre primii furnizori de servicii de ghiduri chirurgicale din România, care suportă majoritatea sistemelor de implanturi utilizate în țară. Putem oferi aceste servicii în două moduri de lucru / două protocoale:
– protocol Full Guided Surgery în cadrul căruia se face întreaga intervenție de forare, inclusiv inserția implantului dentar prin ghidul chirurgical;
– protocol Partial Guided Surgery prin intermediul kit-urilor chirurgicale universale, prin care se face doar frezarea osului prin ghid, iar implantul si/sau freza terminală se face freehand.

În conexiune cu serviciile de chirurgie ghidată, oferim servicii de optimizare a tratamentului implantar prin rapoarte radiologice, planificarea implantelor dpdv. protetic și estetic, producerea ghidurilor chirurgicale, furnizare de software pentru chirurgie ghidată și kit-uri chirurgicale universale sau specifice.

WORKFLOW CHIRURGIE GHIDATĂ

Scanare: scanarea CBCT și scanarea amprentei sau a modelului turnat, se poate efectua în oricare din centrele DigiRay din țara: Cluj, Craiova, Sibiu, Târgu-Mureș, Bistrița, Zalău. Pentru informații de contact și locații centre DigiRay, accesați pagina web DigiRay. Pentru scanare vom avea nevoie de la dvs. de următoarele informații:
– datele pacientului, inclusiv date de contact
– tipul edentației, lucrări protetice restante mobile sau fixe
– tipul ghidului chirurgical: Fully Guided cu insertia implantului prin ghid sau Partially Guided în care implantul și/sau freza terminală se inserează freehand
– tipul interventiei chirurgicale vizate: cu ridicarea lamboului sau fără lambou (flap or flapless surgery), ghidul sprijinindu-se astfel pe mucoasă sau direct pe osul alveolar
– condiții specifice: pentru pacient
– termen de livrare pentru ghid

Toate aspectele enumerate mai sus sunt importante; trebuie stabilite în prealabil cu exactitate pentru a permite tehnicienilor adaptarea tehnicilor de scanare la condițiile cazului.

Suprapunere și prelucrare date: după efectuarea scanărilor, acestea vor fi accesate de către tehnicienii DigiLAB pentru suprapunere și prelucrare, astfel încât să obțină situația “pacientului virtual” cu toate detaliile anatomice reprezentate exact.

Planificare implante: după suprapunerea datelor, medicii noștri cu specializare în implantologie orală, împreună cu tehnicienii, vor face o simulare a plasării implantelor ghidată de un wax-up digital. Wax-up-ul va respecta parametrii estetici și funcționali pentru lucrarea protetică. Simularea va fi trimisă spre consultare și aprobare medicului referant.

Design ghid chirurgical: după obținerea acordului medicului referant cu privire la planificarea inserției implantelor, tehnicienii realizează designul ghidului chirurgical conform specificațiilor. Odată finalizat designul, acesta se trimite din nou medicului referant pentru o ultimă verificare și pentru acordul final cu privire la tehnica utilizată în timpul etapei chirurgicale.

Realizarea ghidului chirurgical: după acordul final al medicului curant cu privire la planul de tratament, tehnicienii printează 3D și prelucrează in-house ghidul chirurgical, astfel încât să aibă un fit perfect, stabilitate optimă pe câmpul protetic și calibrare perfectă cu frezele și sistemul de implant utilizat.

Livrarea ghidului: după verificarea ghidului urmează ambalarea și expedierea către cabinetul medicului curant, împreună cu kit-ul de forare/inserție în cazul în care medicul nu deține încă un kit de chirurgie ghidată.

Pentru siguranța mărită și predictibilitatea actului chirurgical, este recomandat ca fiecare medic care oferă servicii de chirurgie ghidată să dețină un kit universal sau specific unui brand de implanturi, kit pe care să-l folosească exclusiv.
DigiLAB logo


ContactLocație

Cluj-N, str. Observatorului 1-3


E-mail

laborator@digilab.roNewsletter


Înscrie-te la newsletterul DigiLAB pentru a primi informații referitoare la oferte și reduceri pentru lucrări de laborator dentar.
Social Media


Facebook

DigiLAB


Facebook Group

Digital dental community


Instagram

DigiLABContactLocație

Cluj-N, str. Observatorului 1-3


E-mail

laborator@digilab.roNewsletter


Abonează-te pentru a primi informații despre serviciile și produsele DigiLAB.
Social Media


Facebook

DigiLAB


Facebook Group

Digital dental community


Instagram

DigiLAB
Copyright by DigiLAB 2019. Toate drepturile rezervate.Copyright by DigiLAB 2019. Toate drepturile rezervate.