Reconstrucții dentare pe baza unui work-flow digital (DSD)

17/05/2019 by Alex Pop0
1.jpg

Digital Smile Design (DSD), de la estetică la funcționalitate

Descoperirile în tehlonogie nu au evitat știintele medicale, stomatologia și materialele dentare fiind complet implicate în evoluția tehnologică, aceste descoperiri revouționând domeniul stomatologiei. Una dintre aceste descoperiri este soft-ul DSD (Digital Smile Design), care vine în ajutorul tuturor specialiștilor dentari.

Digital Smile Design este astfel o unealtă care ne permite să realizăm un zâmbet digital pentru pacienți obtinând o simulare și o previzualizare a rezultatului terapeutic.

Pacienții sunt deseori supuși unor tratamente dentare sau reabilitări totale fără ca medicul să le dezvăluie exact care va fi sau cum va arăta rezultatul final. Pe de o parte, Digital Smile Design-ul ne oferă posibiliatea de a arăta pacienților de la început planul terapeutic, ei fiind primii care interpretează rezultatul din punct de vedere estetic. Pe de altă parte, oferă posibilitatea medicului specialist să îmbunătățească rezultatele respectând așteptările și nevoile pacientului.

DSD Protocol, ne permite previzualizarea cazului clinic și a rezultatului terapeutic. Ne facilitează de asemenea, posibilitatea de a prezenta pacientului o simulare a cazului printr-o metodă digitală.

Furnizarea tuturor informatiilor către tehnicianul dentar sau chiar evaluarea reabilitării protetice, implantare sau ortodontice este astfel simplificată, printr-o comunicare mult mai eficientă.

Cum funcționează?

Pe baza fotografiilor intra-orale ale pacientului introduse în soft, și a anamnezei efectuate de către medicul stomatolog, se face evaluarea estetică și functională a relației dintre dinți, gingie, zâmbet și trăsăturile feței. Pe baza acestei evaluări, se proiectează cea mai bună soluție pentru pacient în permanentă colaborare cu medic stomatolog și tehnicianul dentar. După previzualizarea rezultatului de către pacient, se trece la o altă etapă foarte importantă – mock-up-ul. Funcționalitatea esteticului se corectează ținându-se cont de standardele habituale de ocluzie – aceasta fiind o etapă foarte importantă, chir esențială în succesul reabilitărilor protetice.

Astfel, DSD folosește informații fotografice pentru a crea un protocol complet de reabilitare estetică iar mock-up-ul ajută la confirmarea și demonstrația functionalității ocluzale atât în static cât și în dinamic. Fuziunea dintre DSD și Mock-up în cazurile complexe are rezultate pozitive, în special pentru recondiționările dinților anteriori. Aplicate împreună, aceste tehnici oferă rezultate satisfacatoare și un real succes pentru toate părțile implicate.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


DigiLAB logo


ContactLocație

Cluj-N, str. Observatorului 1-3


E-mail

laborator@digilab.roNewsletter


Înscrie-te la newsletterul DigiLAB pentru a primi informații referitoare la oferte și reduceri pentru lucrări de laborator dentar.
Social Media


Facebook

DigiLAB


Facebook Group

Digital dental community


Instagram

DigiLABContactLocație

Cluj-N, str. Observatorului 1-3


E-mail

laborator@digilab.roNewsletter


Abonează-te pentru a primi informații despre serviciile și produsele DigiLAB.
Social Media


Facebook

DigiLAB


Facebook Group

Digital dental community


Instagram

DigiLAB
Copyright by DigiLAB 2019. Toate drepturile rezervate.Copyright by DigiLAB 2019. Toate drepturile rezervate.