Coroanele de inveliș integral ceramice

17/05/2019 by Alex Pop0
1.1-inainte.jpg

Până în prezent s-au făcut progrese mari în stomatologie prin elaborarea unor materiale și tehnologii noi care au avut ca rezultat îmbunătățirea estetică și o toleranță bilogică crescută prin realizarea unor lucrări protetice de calitate. Unul dintre aceste materiale, este ceramica dentară care reprezintă unul dintre cele mai vechi materiale destinate restaurărilor protetice, material care redă aspectul cel mai apropiat de cel al dinților naturali.

Trebuie subliniat faptul că primele tentative de utilizare a ceramicii în stomatologie au fost reprezentate de restaurări integral ceramice. Odată cu dezvoltarea tehnicilor metalo-ceramice, superioare din punct de vedere al rezistenței mecanice în condițiile procedeelor și materialelor de atunci, sistemele integral ceramice au fost mai puțin intrebuințate în practică. Totuși, în ultimii ani, prin apariția maselor ceramice moderne, acestea se impun atat în restaurarea leziunilor coronare, cât și în implantologie.

Dacă până de curând ,,gold standard”-ul în practica stomatologică era coroana de înveliș metalo-ceramică, din ce în ce mai mulți pacienți doresc soluții mai estetice până la nivelul ultimilor molari.

Astfel, coroanele integal ceramice au avut o ascensiune semnificativă în domeniul  stomatologic, datorită pretențiilor estetice tot mai ridicate și implicit al avantajelor pe care le oferă aceste tipuri de restaurări protetice, și nu în ultimul rând, al evolutiei tehnologiei.

Biocompatibilitatea dată de structura materialelor folosite în realizarea tratamentului prin intermediul coroanelor ceramice reprezintă un alt avantaj major al acestora. Pentru ca rezultatul final să fie cel așteptat, sănătatea, confortul și estetica dentară sunt obiectivele fiecărui tratament.

Avem la dispoziție la ora actuală sute de tipuri de mase ceramice și tot atâtea procese tehnologice: de la restaurări ceramice minim-invazive din ceramică feldspatică, la proteze fixe din ceramice sticloasă sau aluminoasă, și până la restaurări complexe realizate din ceramică cu rezistență crescută sau prin procedee de frezare asistate de calculator pe structuri dentare sau pe implanturi.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


DigiLAB logo


ContactLocație

Cluj-N, str. Observatorului 1-3


E-mail

laborator@digilab.roNewsletter


Înscrie-te la newsletterul DigiLAB pentru a primi informații referitoare la oferte și reduceri pentru lucrări de laborator dentar.
Social Media


Facebook

DigiLAB


Facebook Group

Digital dental community


Instagram

DigiLABContactLocație

Cluj-N, str. Observatorului 1-3


E-mail

laborator@digilab.roNewsletter


Abonează-te pentru a primi informații despre serviciile și produsele DigiLAB.
Social Media


Facebook

DigiLAB


Facebook Group

Digital dental community


Instagram

DigiLAB
Copyright by DigiLAB 2019. Toate drepturile rezervate.Copyright by DigiLAB 2019. Toate drepturile rezervate.